A Tata Motors által gyártott autók, bár nem jellemzőek a magas árak – magas szintű tartósságot és megbízhatóságot mutatnak. Az ingyenes Tata VIN-ellenőrzés lehetővé teszi, hogy az adott járműre vonatkozó legfontosabb információkat megkapja. Ez lehetőséget ad Önnek arra, hogy ellenőrizze az eladó által megadott információkat.

Ingyenes Tata VIN ellenőrzés

Ez a jelentés nélkülözhetetlen segítség a használt TATA ellenőrzéséhez.  A benne foglalt információk a történetének megismeréséhez szükséges adatok alapvető összeállítását képezik. A jelentésben szereplő összes információ nélkülözhetetlen az autó ellenőrzéséhez. Kérjük, ismerkedjen meg az autoDNS-jelentésben elérhető információk körével.

  • Lopott járművek adatbázisainak ellenőrzése
  • A jármű műszaki adatai
  • A korábbi kilométer-számlálókra vonatkozó információk
  • A lehetséges ütközésekre és balesetekre vonatkozó információk
  • Archív fotók a járműről
  • Jármű rendeltetési helye
  • A jármű gyári hibái

VIN-szám – mi az?

A VIN vagy Vehicle Indentification Number (járműazonosító szám) egy egyedi járműazonosító szám, amely számos fontos információt tartalmaz az autóról. Az alvázszám többek között olyan információkat tartalmaz, mint a gyártási ország, a modellév, a meghajtás típusa, a motorváltozat, a felszerelési opciók.

A VIN-számokat először 1954-ben használták az Egyesült Államokban.  Az autógyártók, mint például a TATA, már korábban is így jelölték autóikat. Az ilyen típusú jelölést Európában kezdték el használni a gyártók. Az első számok azonban másképp néztek ki. Csak az 1980-as években (egészen pontosan 1981-ben) sikerült a világ gyártóinak az amerikai gyártókkal együtt végre megállapodniuk ebben a kérdésben.

1981-ben az Egyesült Államokban a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal egységesítette a formátumot. Az eladott autóknak olyan 17 karakteres alvázszámot kell tartalmazniuk, amely nem tartalmazza az I (I), O (o) vagy P (q) betűket (az 1 és 0 számokkal való összetévesztés elkerülése érdekében).

Ezért a rendőrség, a biztosítótársaságok és a használtautó-kereskedők munkájának megkönnyítésére közös szabványt dolgoztak ki. Mostantól minden autó alvázszáma 17 karakterből – betűkből és számokból – áll.